пятница, 17 февраля 2012 г.

"Євробачення" по-кременецьки!

Другий день народження відсвяткував шкільний євроклуб «Меридіан» у Кременецькій загальноосвітній школі-інтернаті, символічним святом якого став вокальний фестиваль-конкурс «Інтербачення - 2012», який відбувся 10 лютого 2012 року. Це було справжнє свято пісні, як іноземної, так і української.

Члени шкільного євроклубу вже вдруге організували конкурс. Минулого року у ньому брали участь лише учасники зі шкіл-інтернатів, цього ж разу запрошеними були ще й інші школи міста. Такі конкурси дають змогу озайомитися із музикою та культурою інших країн та зустрітися з шанувальниками музики та іноземних мов різних шкіл.

На фото: директор Кременецької ЗОШ-інтернату Мишко В.І. та Президент євроклубу "Меридіан" Страдомський Олександр(учень 11 класу) вручають грамоти і призи переможцям та лауреатам

Саме ІІ «Інтербачення» поєднало різних учнів. Учасниками стали двадцять конкурсантів, які об’єдналися у три вікові групи: діти до 8 років, юніори до 13, молодь до 16 років. Цікаво було прослухати дітей, які лише починають вивчати мистецтво вокалу, та вже практично готових артистів.

Це були учні Збаразької обласної комунальної санаторної школи-інтернату, Вербської школи-інтернату (Рівненської області), Кременецьких шкіл №1, №2, №3, №5, ліцею ім. Уласа Самчука та Кременецької ЗОШ-інтернату.

Конкурсанти виконували по дві пісні. Одна – українською мовою, а друга іноземною, що і сподобалося конкурсантам, адже вони могли заспівати улюблені пісні, незважаючи на мову, бо музика - це стан душі і вона не потребує перекладу.

Оцінювало конкурс незалежне компетентне журі у складі: Міщук С.А., Ленчук Л.С. – методистів районного методкабінету, Сабрана В.І. – викладача кафедри музичного виховання та вокально-хорових дисциплін Кременецького обласного комунального гуманітарно-педагогічного інституту імені Т.Г.Шевченка, Непомящої Ю. – музичного керівника гурту «Непомящий і друзі» районного будинку культури, Добриніної С.В. – вчителя вокалу Кременецької школи естетичного виховання ім. М. Вериківського. Важко для них було визначити кращих, адже всі діти були достойними перемоги, всі готувалися.

Присутні в залі раділи і сумували, переживали разом із виконавцями, поринали у пісню та долю героїв. Виступи учасників, їх чудові голоси, уміння виконати ту чи іншу пісню, вдало підібрані костюми справедливо і незалежно оцінило журі. Різноманіття яскравих, оригінальних суконь, українських вишиванок та посмішок було на святі. На конкурсі можна було почути безліч чарівних голосів, діти переспівували пісні не гірше їх справжніх виконавців, або й навіть створювали свій варіант пісні.

Хоч і вибір був важким, але журі вдалося вибрати кращих. Переможцями стали: в молодшій групі - Бондар Олександра ( учениця 4 класу Кременецької ЗОШ-інтернату); в середній - Яскевич Інна (ЗОШ № 5), старшій - Кравчук Лариса (учениця Кременецького ліцею ім. У. Самчука). Найприємнішим сюрпризом був «Приз глядацьких симпатій», адже глядачі мали свою думку щодо фаворита конкурсу. Його отримав юний гітарист Мокринський Валерій (учень 7 класу Кременецької ЗОШ-інтернату). Для нього це велике досягнення, адже він приймає вже вдруге участь у цьому конкурсі й отримав визнання багатьох людей.

Дуже очікуваними були виступи переможців минулорічного конкурсу Юлії Мокринської (3 клас), Олександри Кир’янчук (7 клас) та Ананстасії Оболончик (11 клас), саме вони показали свою вокальну майстерність та виступали зовсім в протилежних образах, порівняно з минулим роком, їм вдалося знову підкорити сцену «Інтербачення», але вже не як учасники, а як гості.

Завершилося свято нагородженням конкурсантів та привітанням директора школи Мишка В.І., та президента шкільного євроклубу «Меридіан», які побажали більше таких талановитих дітей, більше пісень кожного дня, не зупинятися на досягнутому, іти вперед та здійснювати всі свої мрії.

Ми надіємося, що про вокальний фестиваль-конкурс «Інтербачення» всі залишилися лише гарної думки, адже організатори дійсно старалися, й чекають всіх знову у 2013 році.


Автор: Оболончик Анастасія (учениця 11 класу, член євроклубу "Меридіан" Кременецької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів)

Комментариев нет:

Отправить комментарий